Kroner

eksempel på en krone

Tænder kan være defekte i en sådan grad, at fyldninger ganske enkelt ikke vil være en forsvarlig mulighed, og i den slags tilfælde kan en krone være løsningen.

En krone benyttes som erstatning, når den naturlige tandkrone på en eksisterende tand er delvist beskadiget eller fuldstændig ødelagt.
En krone har den egenskab, at den trækkes ned over den ødelagte tand eller sættes fast på et implantat. Kronen dækker kun den synlige del af tanden. Kronen øger en tands holdbarhed og benyttes for at sikre, at tanden ikke knækker og skal sørge for, at patienten undgår at miste tanden.

Materiale

Når en tand er rodbehandlet, knækket eller har meget stor fyldning, kan en krone være den eneste løsning, der sikrer, at du får et pænt og holdbart resultat, du kan være tilfreds med.
En krone fremstilles typisk i porcelæn, zink, biokompatibelt metal, guld eller metalkeramik, en blanding af porcelæn og metal, og afhænger af tandens placering i munden.

Behandling

Tandlægen starter med enten at foretage en rodbehandling eller slibe tanden til, imens patienten er under lokalbedøvelse, således at der kan tages et aftryk af den pågældende tand.
Patienten får ofte en midlertidig krone af metal eller plast sat på for beskyttelse, indtil den nye krone er færdig.

En tandtekniker fremstiller en model af kronen ved hjælp af tandaftrykket og gips, og kronen skabes så ved brug af den fremstillede model.

Når kronen er skabt, er det tid til at den tilrettes, således at den passer i din mund i forhold til sammenbid og en eventuel farve. Det kan i nogle tilfælde vise sig, at kronen må sendes tilbage til tandteknikeren, hvis farven eller lign. skal ændres. Til sidst sættes kronen fast på tanden ved brug af tynd cement, der anvendes som en slags lim for at holde kronen på plads. Efter endt behandling kan der forekomme øget følsomhed og ømhed omkring tandet, og det er vigtigt at opretholde en sund mundhygiejne.

 

Vi søger ekstra plads

Måske kan du hjælpe os?

VI SØGER: LOKALE TIL AFHOLDELSE AF MØDER, MEDITATION OG SELVHJÆLPSSESSIONER EN-TIL-EN I DEN INDIANSKE TRADITION

Vi søger et lokale centralt i København – meget gerne Kbh. N. Det kan være et baghus, en gammel garage eller lignende (ikke et værelse i en lejlighed, med mindre de er adskilt). Og det skal helst ikke være for ‘fancy’. Minimum 15-20 m2. Gratis eller meget billigt, da det er baseret på ikke-profit aktiviteter. Det kan være, at du, eller en du kender, har et egnet lokale stående og synes det kunne være sjovt at hjælpe nogle mennesker og skabe noget liv og god energi i det.

Kontakt venligst Peter Tillge på rie@tillge.dk / 50 70 02 22 (SMS)

Kontakt

Nørrebrogade 148
2200 København N
Telefon: 35 83 00 33
Fax: 35 83 28 33Vi modtager også mastercard!

Patient information

Klik her for gode råd om daglig tandpleje, aktuelle artikler og links: Patient information

Tandlæge information

Er du tandlæge? Læs hvordan vi kan hjælpe dig - Klik her

Andre artikler

Tandlæge i København

Indilife.dk

Indiworks logo